Vypněte prosím blokování reklamy (reklamu už neblokuji), děkujeme.
Video návod zde: https://www.youtube.com/watch?v=GJScSjPyMb4
"Česká kuchyně je těžká, raději volím lehčí stravu." Taky už jste někdy slyšeli tuhle větu? Myslíte si, že je to pravda? Myslím si, že nemusíme upřednostňovat cizí kuchyni před tou naší.
Lidé často mají pocit, že česká kuchyně je těžko stravitelná a hodně se po tom jídle přibírá, takže raději volí lehkou stravu s pocitem, že nebudou mít tak velký sklon k obezitě. Tím se dostáváme k otázce, zda obezitu způsobuje jen strava? Jasně, že ne. Obézní lidé totiž často nejen že jí tučná jídla, ale nesportují, nebo pro silnější postavu mohou mít genetické předpoklady. Mnoho lidí na tohle nemyslí. Dají si jen lehký salát, aby nepřibrali, ale zároveň celé odpoledne jen leží na gauči a pozorují svítící obrazovku televize, mobilního telefonu, tabletu nebo počítače. Jenže, jak je známo, při hubnutí je nejdůležitější pohyb. Proč to tedy někteří nedodržují a myslí si, že vše vyřeší stravou? Možná proto, že mají dobrý pocit z toho, že jí něco, z čeho moc nepřiberou a tak pohyb neustále odsouvají. Možná k tomu mají jiné důvody. Těžko říct. Mám pocit, že česká kuchyně není nezdravá, i když na někoho to tak může působit. Typické jsou pro ni hustší polévky a mnoho druhů omáček Všichni asi známe knedlo zelo vepřo nebo svíčkovou na smetaně. U dezertů patří k tradičním pokrmům například koláče, žemlovka, škubánky, nebo ovocné knedlíky.Mám dojem, že lidé často odsuzují české jídlo proto, že vypadá nezdravě a neobsahuje velké množství zeleniny a ovoce. Není to ale nutné. Vždyť i lehké saláty nebo špagety někdy raději vyměníme za knedlík se zelím a vepřovým masem, ne?
RE: Česká kuchyně | kolemjdoucí, čtoucí | 23. 07. 2016 - 19:13 |